Annons

"Ett bevis på att man har gjort något bra"

Andreas Granqvist vill slopa individuella priser.
Hedvig Lindahl och Caroline Seger håller delvis med – men delar inte hans åsikter fullt ut.
Fotboll • Publicerad 11 november 2019
"Ett bevis på att man har gjort något bra", säger Caroline Seger om individuella priser.
"Ett bevis på att man har gjort något bra", säger Caroline Seger om individuella priser.Foto: Christine Olsson/TT

Årets back, årets mittfältare, årets anfallare, Guldbollen, Diamantbollen... Andreas Granqvist vill helst att alla individuella priser stryks helt och hållet.

Om det är något som ska uppmärksammas är det lagpriser, det säger herrlandslagets lagkapten.

Annons

Damlandslagets motsvarighet, lagkapten Caroline Seger, är inne på ett resonemang där "laget går före jaget" men hon är inte beredd att sträcka sig lika långt som Granqvist.

"Ett bevis"

– Vi är ju stöpta lite så, vi håller på med en lagidrott och när vi får individuella priser så är det ett bevis på att man har gjort något bra, men man gör det ändå oftast med sina lagkamrater. Så jag köper hans resonemang. Samtidigt tror jag att vi ska vara väldigt stolta över den här galan, att vi hyllar svensk fotboll, säger Seger som fick Diamantbollen och utsågs till årets mittfältare under Fotbollsgalan på Hovet.

– Det är ett individuellt pris och ett bevis på att man har gjort något bra i år, som individ. Men samtidigt, återigen, så är det mina lagkamrater som gör att jag kan vara så här bra och prestera på den här höga nivån.

"Då blir laget bra"

Hedvig Lindahl, som utsågs till årets målvakt, delar Segers resonemang.

– Varje gång någon frågar mig vem som var bäst, sammantaget, den enda bästa spelaren – det går inte att säga. Man måste ha en bra huvudspelare, en som kan glidtackla, en som är tuff, en som är snabb, en som är taktisk, en som är teknisk... Hur kan du få en spelare av allt det? Laget måste alltid komma först, säger hon.

– Sedan tycker jag att det finns ett värde i att ha individuella utmärkelser för om varje individ kämpar väldigt hårt så blir laget väldigt bra. För att sätta lite press eller ha en morot för varje enskild individ så tycker jag att det är bra med individuella priser.

Lasse Mannheimer/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons