Annons

Rånargäng skar av örat på sitt offer

Rånarna skar av hela eller delar av örat på sitt offer. Sedan tog de tog allt han hade på sig, utom kalsongerna.
Brott • Publicerad 13 november 2019
En grupp på omkring tio personer har rånat en ensam man i 18-årsåldern i centrala Göteborg. Arkivbild.
En grupp på omkring tio personer har rånat en ensam man i 18-årsåldern i centrala Göteborg. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ett tiotal personer gav sig sent på tisdagskvällen på en ensam 18-åring i Landala i centrala Göteborg. De tvingade ner honom i ett garage. De tog under hot allt mannen hade med sig och på sig, utom hans underkläder.

Mannen larmade polisen som valde att, i stället för att kalla på ambulans, direkt köra honom till akutmottagningen.

Annons

Den misstänkta brottsplatsen spärrades av och polisen sökte efter förövarna med hundpatrull. Polisen har säkrat vissa spår och hållit förhör, men ingen är gripen.

Polisen tror inte att mannen var bekant med gärningsmännen.

– Det är nu ett spaningsärende som vi jobbar på, säger Ulla Brehm.

Rånet är bara ytterligare ett i den mängd personrån som sker i Göteborg. Nyligen rapporterades att antalet ökar dramatiskt. Under januari–september 2015 inträffade 530 personrån i Göteborg. Under 2019 är motsvarande siffra 713, rapporterade P4 Göteborg i oktober. Det är en ökning med över 30 procent.

– Det är grupper av personer som ger sig på ensamma män, sade Erik Nord, chef för polisområde Storgöteborg, till radion.

– Vi har en grupp i city som jobbar med de här rånen, och de klarar upp rätt många fall. Eftersom det ofta är samma gärningsmän kan vi klara upp många ärenden.

Jonas Dagson/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons