Annons

Engström nära segern – leder med sju slag

Julia Engström kommer allt närmare karriärens första seger på Europatouren.
Trots två avslutande bogeys leder 18-åringen med hela sju slag inför sista rundan i Kenya.
Golf • Publicerad 7 december 2019
Julia Engström. Arkivbild.
Julia Engström. Arkivbild.Foto: Göran Söderqvist

Det kan ske tvära kast i golf, men det ska till något extra om konkurrenterna ska kunna komma i kapp Julia Engström under avslutningen på Vipingo Ridge norr om Mombasa.

Än så länge står hon nämligen i en klass för sig.

"Blev lite trött"

Annons

Det som oroar mest är kanske Engströms energiintag inför avslutningen i den kenyanska hettan.

– Jag har inte ätit så mycket, eftersom jag har haft problem med maten. Jag blev lite trött i slutet, men jag hoppas att det ska vara bättre i morgon. Jag ska försöka äta något i kväll och dricka mycket vatten, säger Engström enligt Europatouren.

Den svenska talangen darrade inte nämnvärt när hon gick ut på banan med en sexslagsledning inför den tredje rundan. Visserligen gjorde Engström en dubbelbogey efter ett vattenbesök på hål 8, men då hade hon redan hunnit peta i tre birdies. Engström utnyttjade banans fyra par 5-hål genom att göra birdie på samtliga. Ett facit som till och med hade kunnat vara ännu bättre, men den långa eagleputten på 15:e missade hålet med en hårsmån.

Jagas av kvartett

Engström avslutade dock rundan lite halvknackigt, med bogeys på de två sista hålen. Efter rundorna 67–66–70 är hon totalt 13 under par och halländskan från Ringenäs GK jagas närmast av en kvartett som delar andraplatsen på 6 under: Christine Wolf, Österrike, Aditi Ashok, Indien, Astrid Vayson de Pradenne, Frankrike och Esther Henseleit, Tyskland.

Engström utsågs till årets nykomling på Europatouren i fjol, men hade i år inte nått några större framgångar förrän hon blev fyra i Spanien häromveckan.

Nu räcker det förmodligen med en anständig slutrunda för att Julia Engström ska avsluta årets Europatoursäsong som en vinnare.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons