Annons

Energibolag ledde uppgång på Wall Street

Börs • Publicerad 8 augusti 2019
Aktiekurserna på Wall Street steg på torsdagen efter några svajiga handelsdagar. Arkivbild.
Aktiekurserna på Wall Street steg på torsdagen efter några svajiga handelsdagar. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP-TT

New York-börsernas ledande index steg på torsdagen. Investerarna påverkades troligen av flera faktorer: oväntat positiv statistik presenterades om den amerikanska arbetsmarknaden, den kinesiska valutan yuanen stabiliserades och nya exportsiffror från Kina var bättre än väntat.

Antalet amerikaner som ansökte om arbetslöshetsunderstöd minskade förra veckan, vilket tyder på att arbetsmarknaden är tämligen stabil. Det ledde också till att värdet på statsobligationerna steg.

Annons

Bästa bransch på Wall Street var energibolagen vars index steg 2,9 procent. Även råvaru- och it-bolagen gick bra med index som ökade över 2 procent.

Dow Jones industriindex steg 1,4 procent, det breda S&P 500-indexet ökade 1,9 procent och Nasdaqs kompositindex klättrade 2,2 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons