Annons

Elma school kritiseras av Ivo

Utbildning • Publicerad 6 februari 2020
Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) kritiserar Elma School. Arkivbild.
Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) kritiserar Elma School. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) kritiserar Elma School i Rågsved i södra Stockholm för brister i arbetet med elevhälsa, skriver Dagens Nyheter.

– Det finns omfattande brister i elevhälsans medicinska insats. Vårdgivaren följer inte de bestämmelser som finns för hälso- och sjukvård, säger Iréne Jägerlöv vid Ivo till tidningen.

Annons

Skolinspektionen drog tillbaka Elma Schools tillstånd i juni eftersom skolan inte klarat en lämplighetsprövning, men beslutet överklagades till Förvaltningsrätten och skolan får fortsätta drivas tills dess att det har fattats ett slutgiltigt beslut. Skolinspektionen motiverade det indragna tillståndet med att skolverksamheten hade haft allvarliga brister under en längre tid och att det förekom ekonomisk misskötsel.

I tisdags krävde Skolverket tillbaka 800 000 kronor av Elma School som friskolebolaget tagit emot i statsbidrag, eftersom skolan enligt Skolverket inte har lämnat in de uppgifter myndigheten behöver för sin kontroll och uppföljning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons