Annons

Electrolux vinstvarnar – höga kostnader i USA

Ekonomi • Publicerad 15 december 2019
Vitvarujätten Electrolux vinstvarnar för det fjärde kvartalet sedan verksamheten i Nordamerika har fått oväntat höga kostnader. Arkivbild.
Vitvarujätten Electrolux vinstvarnar för det fjärde kvartalet sedan verksamheten i Nordamerika har fått oväntat höga kostnader. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Vitvarutillverkaren Electrolux vinstvarnar för det fjärde kvartalet. Verksamheten i Nordamerika har fått oväntat höga kostnader och det förväntas påverka resultatet negativt under kvartalet med ungefär 70 miljoner dollar (drygt 654 miljoner kronor), enligt ett pressmeddelande från företaget.

Electrolux investerar motsvarande drygt 2,3 miljarder kronor i automation, digitalisering och nya produktplattformar för kylskåp och frysar vid en ny anläggning i South Carolina. Övergången till den från en tidigare anläggning i Minnesota har påverkat produktionskapaciteten och möjligheten att leverera till kunder under kvartalet.

Annons

Övergången beräknas påverka kvartalsresultatet betydligt mer än de 25 miljoner dollar som tidigare meddelats.

Även justeringar i bokföringen från föregående kvartal samt lagerminskningar hos en större amerikansk kund påverkar resultatet negativt, enligt Electrolux.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons