Annons

Ejdsell lyfte Färjestad med nya mål

Färjestad fortsätter att vinna och Victor Ejdsell fortsätter att göra mål.
24-åringen är nu uppe på samma målsnitt som tog honom till NHL för två säsonger sedan.
Ishockey • Publicerad 5 december 2019
Victor Ejdsell hade anledning att jubla mot Malmö då han stod för två mål.
Victor Ejdsell hade anledning att jubla mot Malmö då han stod för två mål.Foto: Andreas Hillergren/TT

Färjestad fortsätter att vara en mardrömsmotståndare för Malmö och har nu vunnit de fem senaste matcherna lagen emellan. Samtidigt har Färjestad gått och blivit en mardröm för många lag i SHL.

Den här gången var det kedjan med Per Åslund, Linus Johansson och Victor Ejdsell som banade väg för Färjestads tredje raka trepoängare. 24-årige Ejdsell gjorde både 2–0 och 3–1, och har därmed gjort fyra mål på de tre senaste matcherna.

Annons

– Det är alltid gött att få hänga dit ett par mål. Det här är belöningen på allt hårt jobb. Jag tycker att vår kedja sliter hårt och skapar chanser utifrån det, och det lönar sig, säger han.

"Fastnade i AHL"

Ejdsell slog igenom ordentligt för två säsonger sedan då han sköt 20 mål för HV71. Året efter tog han klivet till NHL och Chicago Blackhawks, men det blev mest spel i farmarligan AHL. Så han vände hem till Färjestad.

Inte ens halvvägs in på den här säsongen har han redan gjort tio mål. Lagkompisen Michael Lindqvist är den enda i ligan som nätat fler gånger så här långt.

– Det tog många matcher innan jag kände mig trygg i omställningen från Nordamerika till SHL. Man har lite mer tid och får mer utrymme för kreativitet här.

TT: Vill du testa lyckan i NHL igen?

– Självklart stänger jag inte dörren för att åka tillbaka. Men samtidigt åkte jag hem av en anledning, jag kände att jag fastnade lite grann i AHL. Jag kände att om jag åker hem och fortsätter bli bättre kommer det att löna sig i slutändan.

Tre raka segrar

Att han vände hem har lönat sig för hela Färjestad, som fortsätter att gå som tåget i SHL. Laget har nu tre raka segrar och har vunnit sju av de senaste tio matcherna.

– Det kan bli något riktigt bra. Vi ser oss som ett topplag, men samtidigt är SHL så himla jämn och man får inte ta något motstånd för givet. Man får aldrig slappna av. Men vi ska ändå vara ett topplag, säger Victor Ejdsell.

Tyngre går det för Malmö, som nu har förlorat fyra matcher i rad.

– Jag är ganska missnöjd. Vår defensiv är inte vad jag önskar att den är, vi släpper helt enkelt in för mycket mål bakåt. Det håller inte, säger tränaren Peter Andersson.

David Carlsson/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons