1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Billborn: Kan bli lite karneval runt Hammarby

I tabelltopp med två omgångar kvar.
Stefan Billborns nästa uppgift: Kväva tankar och känslor.
Hammarbys Alexander Kacaniklic jublar efter sitt 1–0 mål mot MFF.
Foto: Claudio Bresciani/TT

Uwe Rösler, Malmö FF:s tränare, tvekade inte utan svarade rakt på frågan: Vilken klubb blir det som vinner allsvenskan till slut?

– Malmö...

Stefan Billborn var inte lika sugen på att sätta ord på hur han tror att framtiden kommer att se ut, utan konstaterade kort:

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

– Jag tror ingenting. Vi får se efter 30 omgångar.

"Lite karneval"

Två minuter senare fick Hammarby-tränaren en ny chans att förklara vad det innebär för klubben att vara i toppen av tabellen med två omgångar kvar av säsongen.

Den här gången var han betydligt mer målande kring hur hans arbete kommer att se ut framöver.

– Jag vet att det kan bli lite karneval runt omkring Hammarby på Södermalm, som vi måste balansera upp, säger han.

– Om vi dras med i det, då är vi döda, då är vi borta. Vi har ett spel som kräver att vi ska vara modiga men vi kan inte bli övermodiga och tro att vi kan ställa ut dojorna, för då är det kört.

– Vi tar en match i taget och jag tror fortfarande, även om vi är i ledning nu, att vi inte är favorit. Därför att det är så otroligt jämnt. Vi kan ta den här "komma-bakifrån-stämpeln" och så får vi se vad som händer.

Malmö starkare

I hemmamötet med Malmö FF var det den första halvleken – bortsett från de första tio, tolv minuterna – som grundlade Hammarbys seger och att vägen till tabelltoppen öppnades upp.

Efter att ha klarat av gästernas presspel var det ett fint anfall på vänsterkanten som till slut resulterade i 1–0-målet i 15:e minuten. Alexander Kacaniklic mötte inspelet från Nikola Djurdjic med vänsterfoten och fick bollen förbi MFF-målvakten Johan Dahlin.

– Malmö kom ut lite starkare än vi initialt men vi växte in i matchen och gjorde en väldigt bra första halvlek, kanske att vi borde ha gjort något mer mål, säger Billborn.

I andra hamnade Hammarby lågt i positionsspelet, sattes under ny press men lyckades klara av MFF:s desperata anstormningar i jakten efter en kvittering. I stället ökade Richard Magyar till 2–0, vilket säkrade trepoängaren och såg till att Hammarby är i tabelltopp i väntan på Djurgårdens bortamöte med IFK Göteborg på måndagskvällen.

– Det är inte en position som vi är jättevana vid men jag tror inte att vi ska fokusera på det. Jag tycker att vi har bra fokus i omklädningsrummet, på träning och match. Vi får se hur långt det bär. Förra året gick Malmö om oss efter en fantastisk spurt. Vi lärde oss mycket då: En match i taget, säger Stefan Billborn.

Läs mer

Sommarkrönika

Tänk att den fortfarande fungerar

”Ner i kartongen ska den inte igen.”

Nyheter

JUST NU: Haveri – flera populära appar har kraschat

Det är just nu störningar med strömningstjänsten Spotifys app, som inte kan öppnas i mobilen utan i stället direkt stängs av. På Twitter skriver Spotify att man undersöker problemet: "Något har gått snett och vi återkommer med information så fort vi kan."

Sport

Här är spelarbetygen efter förlängningsdramat

Elfsborg föll efter chanskavalkad mot IFK Göteborg i svenska cupen.

Herrljunga

Smittspårning pågår – covidsjuk arbetade i hemtjänsten: ”Oerhört nonchalant”

En person som arbetat inom hemtjänsten har bekräftats smittad. ”Det var en medveten handling”

17.45: Elfsborg–IFK Göteborg

Matchguide: Allt inför Elfsborgs cuprysare mot ärkerivalen

✓ Statistik på alla spelare ✓ BT:s tips ✓ Thelin: ”Det är vinna eller försvinna”

Nyheter

Olaglig bebyggelse vid Tolken måste bort

Anlade pirar, dammar och badtunna vid sjön, utan lov.