Annons

Efter repriskritiken – domaren anmäler

Reprisbilderna från ett sent bortdömt mål för offside visades på Tele 2:s storbildsskärm.
Något som äventyrade domarteamets säkerhet enligt domaren Mohammed Al-Hakim som därför väljer att anmäla händelsen till Svensk Elitfotboll.
Fotboll • Publicerad 8 april 2019
Domare Mohammed Al-Hakim under söndagens fotbollsmatch i Allsvenskan mellan Hammarby och Kalmar FF på Tele2 arena.
Domare Mohammed Al-Hakim under söndagens fotbollsmatch i Allsvenskan mellan Hammarby och Kalmar FF på Tele2 arena.Foto: Sören Andersson/TT

Tumultartade scener uppstod i slutminuterna av den herrallsvenska matchen mellan Hammarby och Kalmar (1–1) när reprisbilder från ett bortdömt offsidemål visades på Tele 2:s storbildsskärmar.

Något som trissade upp stämningen rejält.

Annons

Efter matchen var domaren Mohammed Al-Hakim mycket kritisk till att reprisbilderna visades på storbildsskärmen.

– Det är åt helvete. Vår säkerhet sätts på prov direkt om det visar sig att det är ett fel beslut, vilket det inte var, sade han efter matchen.

Och på måndagen fortsatte turerna.

Enligt sajten har Al-Hakim skickat in en anmälan till Svensk Elitfotboll, Sef, med anledning av reprisbilderna.

Samtidigt meddelar Sef i sin tur att man ska ta upp frågan om huruvida svenska klubbar ska tillåtas visa liknande situationer med säkerhetsgruppen på nästa möte, rapporterar .

– Vi behöver ha ett möte och diskutera. Vi måste tänka över helheten i frågan. Det är klart att vi tar det på allvar, säger Sef:s generalsekreterare Mats Enquist till Fotbollskanalen.

Enligt regler från fotbollsorganisationerna Fifa och Uefa får klubbarna inte visa kontroversiella situationer på storbildsskärmarna under pågående match, men dessa bestämmelser gäller inte i Sverige.

– Man får fundera kring om det finns anledning att ändra eller skärpa de här reglerna, säger Enquist.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons