Annons

Edda Magnason gör comeback som skådespelare

Tv • Publicerad 5 december 2019
Edda Magnason står återigen framför kameran i "Box 21". Pressbild.
Edda Magnason står återigen framför kameran i "Box 21". Pressbild.Foto: Olov Tegby Frisk/Viaplay

Edda Magnason vann en Guldbagge för huvudrollen i "Monica Z" 2013. Sedan dess har hon mestadels ägnat sig åt sin musikkarriär, men nu tar hon klivet tillbaka till skådespeleriet. Magnason spelar en av rollerna i "Box 21", när Anders Roslund och Börge Hellströms roman med samma namn blir tv-serie.

Serien kommer att visas på strömningstjänsten Viaplay och handlar om Lidia och Alina, två unga tjejer från Rumänien som drömmer om ett bättre liv. De luras till Sverige där de i stället tvingas att sälja sex samtidigt som de planerar för hämnd mot männen som lurat dem.

Annons

Huvudrollerna spelas av rumänska skådespelarna Ilinca Neacsu och Alexandra Sarbei, medan Edda Magnason spelar rollen som Lena Nordwall, en vän till kriminalkommisarien Ewert Grens, som spelas av Leonard Terfelt, känd från bland annat "Bron".

"Box 21" har premiär på Viaplay den 17 januari.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons