Annons

E-handel lyfte klädhandeln

Ekonomi • Publicerad 12 februari 2020
E-handeln i januari fick klädhandeln att lyfta. Arkivbild.
E-handeln i januari fick klädhandeln att lyfta. Arkivbild.Foto: Erik Johansen/NTB Scanpix/TT

Den totala försäljningen av kläder i fysiska butiker och på nätet ökade med 2 procent i januari jämfört med samma månad förra året, enligt Svensk Handels stilindex.

Ökningen består till stor del på e-handelns tillväxt. De fysiska butikerna har haft en försäljningsökning på mindre än en halv procent.

Annons

"Även om januari är en reamånad med låga marginaler är klädbranschen inte bortskämd med ökningar", säger Mikael Sandström, branschordförande för Svensk Handel Stil, i ett pressmeddelande.

För skohandeln var januari en dystrare månad. Försäljningen minskade 12,2 procent jämfört med januari förra året. Tar man bort e-handeln är tappet mer än 14 procent. Det är dock svårt att jämföra med föregående år, eftersom skohandeln ökade med drygt 10 procent i januari 2019.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons