Annons

Dyvik säsongsdebuterar i världscupen

Till helgens distanstävlingar i Nove Mesto är Ebba Andersson tillbaka efter sin förkylning.
Dessutom får Anna Dyvik chansen i världscupen för första gången i vinter.
Skidor • Publicerad 13 januari 2020
Anna Dyvik gör säsongsdebut i världscupen i helgen. Arkivbild.
Anna Dyvik gör säsongsdebut i världscupen i helgen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Anna Dyvik har haft en tung period i sin skidkarriär som förhoppningsvis nådde en vändning när hon för en dryg vecka sedan vann 10 kilometer klassiskt i Skandinaviska cupen. Något hon själv var känslosam kring på Instagram.

"Jag har tvivlat på mig själv en hel del den senaste tiden men ändå vågat stå fast vid min känsla och egna idéer även när det svajat lite så det var så skönt att äntligen få ett tydligt kvitto att jag är på väg åt rätt håll och att det inte bara är något hittepå i min hjärna", skrev hon bland annat.

Annons

Nu kommer ännu ett kvitto: Dyvik är uttagen till helgens världscuptävlingar i tjeckiska Nove Mesto.

I truppen finns även bland andra Ebba Andersson, Moa Lundgren och Emma Ribom som alla är tillbaka efter de förkylningar de drog på sig under Tour de Ski.

På herrsidan är Calle Halfvarsson tillbaka efter att ha stått över helgens sprinttävlingar i Dresden. Han får sällskap av bland andra junioren William Poromaa, sambo med Frida Karlsson som fortfarande är avstängd från att tävla efter en hälsokontroll.

Det är 10 kilometer för damerna, respektive 15 för herrarna, i fristil som står på programmet under lördagen och som följs av jaktstarter i klassisk stil på söndagen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons