Annons

Dressyrens stjärnor kommer till Friends

Ridsport • Publicerad 6 november 2019
Danskan Cathrine Dufour – en av många dressyrstjärnor som tävlar i Friends arena vid första advent. Arkivbild.
Danskan Cathrine Dufour – en av många dressyrstjärnor som tävlar i Friends arena vid första advent. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Startfältet i Top 10-dressyren i Sweden International Horse Show i Friends arena om några veckor är spikat. Och det väntar tävlingar i världsklass. Åtta färska EM-medaljörer finns bland de tio ekipagen som accepterat inbjudan.

De två sista som tackade ja är danskan Cathrine Dufour, bronsmedaljör i Rotterdam i augusti med Atterupgaards Cassidy och nederländskan Emmelie Scholtens, som var med och tog ett lagsilver med Desperado.

Annons

Sedan tidigare är det klart att världsettan Isabell Werth, trefaldig guldmedaljör i EM, återkommer för att försvara fjolårets seger.

Dressyrryttarna i Top 10:

Isabell Werth, Tyskland, Dorothee Schneider, do, Jessica von Bredow-Werndl, do, Helen Langehanenberg, do, Cathrine Dufour, Danmark, Daniel Bachmann Andersen, do, Emmelie Scholtens, Nederländerna, Patrik Kittel, Sverige, Therese Nilshagen, do och Antonia Ramel, do.

Tävlingen avgörs lördag 30 november och söndag 1 december.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons