Annons

Tre döms för beställningsmord

Brott • Publicerad 7 november 2019
23-åringen var vittne till ett uppmärksammat mord på en 16-åring. En kort tid därpå sköts han själv ihjäl. Arkivbild.
23-åringen var vittne till ett uppmärksammat mord på en 16-åring. En kort tid därpå sköts han själv ihjäl. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den 23-årige mannen blev vittne till mordet på en 16-årig pojke i Malmö – två månader senare sköts han själv ihjäl.

Nu döms tre av de fyra åtalade männen för mord och medhjälp till mord.

Annons

Det var i slutet av mars 2017 som 23-åringen sköts ihjäl. På filmer från övervakningskameror syns hur mördarna kom till Rosengård på moped och sköt ihjäl sitt offer med ett automatgevär och en pistol.

Två män åtalades för mord. Den 24-årige man som ansågs ha hållit i automatgeväret frias, medan en 28-åring som misstänks för att ha tagit emot uppdraget att döda 23-åringen mot betalning och planerat mordet får 18 års fängelse.

Enligt rätten har dekrypterade mejl från en mobiltelefon varit avgörande för att fälla 28-åringen för mordet, då det i mejlen framkommer att han faktiskt åtog sig uppdraget att utföra och planera mordet mot 50 000 euro i ersättning.

Två ytterligare män, en 28-åring och en 24-åring, döms till fängelse för medhjälp till mord i 4 respektive 7 år.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons