Annons

Dolly Parton förbereder postum musik

Musik • Publicerad 10 januari 2020
Dolly Parton har förberett sig inför att lämna jordelivet. Arkivbild.
Dolly Parton har förberett sig inför att lämna jordelivet. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Countrysångerskan Dolly Parton avslöjar i podcasten "Dolly Parton's America" att hon har förberett ett flertal låtar som ska kunna släppas efter hennes död, skriver Rolling Stone. Enligt Parton har hon hundratals eller till och med tusentals kompositioner som aldrig har spelats in, men som hon skulle vilja att framtidens producenter och musiker gör något av.

Hon har spelat in ett flertal av dem på egen hand, med bara en melodi, text och sin egen röst. Inspelningarna överlåter hon till sina efterlevande att använda till att göra ny musik, med eller utan hennes egen röst.

Annons

– Jag är en människa som tror på förberedelser. Jag vill aldrig lämna över mitt arv i samma tillstånd som Prince eller Aretha Franklin eller någon som inte planerar i förväg, säger hon.

Dolly Parton klargör i podcasten att hon även har förberett så att hennes arvingar ska slippa hamna i rättsliga processer om rätten till hennes kvarlåtandeskap.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons