Annons

Djurgårdsspelaren stängs av – protesterar

Djurgårdens Josefin Bouveng stängs av i två matcher i SDHL.
Det bekräftar Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.
"Jag kan över huvud taget inte se någonstans att detta kan vara en slew foot", säger spelaren oförstående.
Ishockey • Publicerad 1 november 2019
Josefin Bouveng stängs av i två SDHL-matcher.
Josefin Bouveng stängs av i två SDHL-matcher.Foto: Claudio Bresciani/TT

Det var irriterat i Brynäslägret trots 7–4-segern mot formstarka Djurgården i SDHL i onsdags.

Hattrickhjälten Lara Stalder åkte bryskt in i sargen på Hovet efter en närkamp med hemmalagets Josefin Bouveng – och var inte nöjd efteråt.

Annons

– Jag är här för att spela ishockey och ha roligt, men om man alltid måste se upp för att inte bli dödad vid sargen eller överkörd i hörnen, så är det klart det blir läskigt, sade hon till TT.

Nu straffas Josefin Bouveng med två matchers avstängning för att ha gjort sig skyldig till en så kallad slew foot, när en använder benet i samband med en tackling.

"Spelaren använder handlingen för att utsätta motståndaren i ett farligt läge och att denne faller handlöst och våldsamt i isen samt sargen", skriver Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Själv uppfattar Bouveng situationen annorlunda.

"Jag kan över huvud taget inte se någonstans att detta kan vara en slew foot. Jag är först ner till situationen och domaren blåser för icing. Efter signal försöker Brynässpelaren trycka sig förbi mig och jag breddar mitt skär för att hålla balansen samtidigt som jag trycker emot Brynässpelaren med överkroppen för att ta emot smällen", hälsar hon via Djurgårdens vice vd KG Stoppel i samma pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons