Annons

Djurgårdsprofilen stängs av i fem matcher

Ishockey • Publicerad 1 november 2019
Anton Hedman, Djurgården.
Anton Hedman, Djurgården.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Djurgården åker på sin tredje spelaravstängning på kort tid.

Forwarden Anton Hedman stängs av till och med den 19 november – motsvarande fem matcher – för sin huvudtackling på Skellefteås Philip Broberg. Dessutom tvingas han böta 35 937 kronor.

Annons

"Hedman kommer in som tredje spelare i situationen och tacklar Broberg med vänster axel som träffar i huvudet och med en uppåtgående rörelse", står att läsa i anmälan på SHL:s webbplats.

Enligt domen bedömdes Hedmans tackling utgöra en skaderisk för Broberg och för djurgårdsspelaren är det "en fråga om återfall i samma typ av förseelse". Så sent som förra säsongen stängdes den dåvarande Örebrospelaren av i tre matcher för en huvudtackling.

Djurgården är inne i en tung formsvacka och har förlorat sina två senaste matcher klart, först 1–5 hemma mot Rögle och sedan 0–4 borta mot Skellefteå.

Laget har sedan tidigare Marcus Högström och Jesper Pettersson avstängda i tre respektive två matcher. Både efter incidenter i matchen mot Rögle.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons