Annons

"Djurgården har haft mycket stolpe in"

Han lämnade planen som målskytt.
På avbytarbänken såg Rasmus Bengtsson sedan guldstridens upplösning på mobilen.  
Fotboll • Publicerad 2 november 2019
Malmös Rasmus Bengtsson gjorde ett av målen i 5–0-krossen mot Örebro, men det räckte inte till guld.
Malmös Rasmus Bengtsson gjorde ett av målen i 5–0-krossen mot Örebro, men det räckte inte till guld.Foto: Conny Sillén/TT

Närmare 2 500 tillresta supportrar fyllde Behrn arenas östra läktare och var i extas när Malmö fick ett drömläge direkt i guldstriden – MFF körde fullständigt över Örebro i första halvlek i takt med att Norrköping gjorde mål mot Djurgården. Efter elva minuter var Rasmus Bengtsson framme och tryckte in första målet från nära håll efter en skarv från Søren Rieks. 

I andra halvlek fortsatte Malmö att ösa på när Markus Rosenberg klev fram som tvåmålsskytt. Men samtidigt både reducerade och kvitterade Djurgården mot Norrköping.   

"Är skit samma"

Annons

– När jag blivit utbytt såg jag sista 15 minuterna av Djurgårdsmatchen på telefonen. Norrköping åkte på ett rött kort och fick väl inte riktigt chansen att gå för 3–2. Det känns som att Djurgården har haft mycket stolpe in den här säsongen, säger Rasmus Bengtsson.

Vad han tyckte om att Djurgården tog guldet?

– För mig är det skit samma vem som vinner när inte vi gör det. Men det är väl kul för dem.

Mittbacken fick också frågan om han tycker att det är ett misslyckande att inte MFF tog hem det.

Hyllade Rosenberg

– Vi vill alltid vinna och det är klart att man aldrig är nöjd med en andraplats. Men det är en lång säsong, säger Bengtsson och tillägger:

– Efter 45 minuter i dag är vi mästare och hade vi vunnit så hade det varit den bästa säsongen Malmö gjort på många år. Det är små marginaler, totalt tar vi ändå ganska många poäng.

MFF-tränaren Uwe Rösler hyllade Markus Rosenberg och sade att han är den bästa kaptenen han haft.

Rasmus Bengtsson håller med.

– Ja, det får jag nog också säga. Han är fantastisk.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons