Annons

Dif fick rätt mot polisen i pyro-fråga

Djurgården överklagade polisens villkor om att klubben som arrangör skulle bära ansvaret för om pyroteknik fördes in på fotbollsarenan.
Klubben fick avslag i förvaltningsrätten – men kammarrätten ger Dif rätt.
Fotboll • Publicerad 6 november 2019
Djurgårdens klack under sista omgång i allsvenskan.
Djurgårdens klack under sista omgång i allsvenskan.Foto: Stefan Jerrevång/TT

– Polismyndighetens tolkning att börja leka och laborera effektvillkor har man nu underkänt, säger Djurgårdens säkerhetschef Mats Jonsson till Dagens Nyheter.

Klubben överklagade villkoret i samband med en match mot Hammarby i Svenska cupen tidigare i våras.

Annons

”Även om det är tydligt vilket resultat som eftersträvas så framgår det inte av villkoret eller av Polismyndighetens beslut i övrigt vilka konkreta åtgärder som Djurgården förväntas vidta för att uppnå det önskade resultatet. Det går inte heller att utläsa vad som skulle kunna anses utgöra en överträdelse av villkoret”, skriver kammarrätten.

– Det ska bli tydligare vad som väntas av oss som arrangör, vilket vi hävdat sedan i mars i år. Vi måste få reda på vilka åtgärder som vi som arrangör förväntas vidta för att inte bengaler ska tas in på arenan, säger Jonsson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons