Annons

Dickens-museum har hittat "guldgruva"

Kultur • Publicerad 10 februari 2020
Charles Dickens Museum har hittat "en guldgruva" med saker från författaren. Arkivbild.
Charles Dickens Museum har hittat "en guldgruva" med saker från författaren. Arkivbild.Foto: Sang Tan/AP/TT

I detaljrika instruktioner till sin butler förklarar Charles Dickens att hans gäster inte ska få för mycket alkohol före middagen – och att endast han och hans redaktör får dricka av punschen.

Brevet är en del av en "guldgruva" som Charles Dickens Museum i London har köpt av en amerikansk samlare. Sammanlagt har man valt över 300 föremål, och museets chef Cindy Sughrue är särskilt glad över de många handskrivna breven.

Annons

"Jag älskar hans brev, oavsett om de är publicerade eller inte, för de är omedelbara, alltid passionerade, med ofta mycket roliga beskrivningar, här får man Dickens ofiltrerad", sade hon enligt The Guardian.

Föremålen har kunnat köpas tack vare bidrag från bland andra National Heritage Memorial Fund och Dickens Fellowship, och ska nu visas på museet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons