Annons

Demonstrant i Hongkong dog efter fall

Hongkong • Publicerad 8 november 2019
En minnesstund hölls på fredagen i Hongkong för en student som avlidit i samband med protesterna.
En minnesstund hölls på fredagen i Hongkong för en student som avlidit i samband med protesterna.Foto: Vincent Yu/AP/TT

En student som föll från ett parkeringshus i samband med protesterna i Hongkong har avlidit. Alex Chow, 22 år, deltog i sammandrabbningar med polisen förra helgen och hittades medvetslös och blodig.

Demonstranterna hävdar att Chow föll från parkeringshuset sedan han tvingats klättra ut på en avsats på den flera våningar höga byggnaden för att undkomma polisens tårgas.

Annons

Polisen medger att tårgas använts för att skingra demonstranterna i närheten av parkeringshuset, men att det bara var en liten mängd gas i luften när räddningspersonal hittade Chow. De förnekar också att de ska ha försökt hindra räddningsinsatsen.

De prodemokratiska demonstranterna i Hongkong har utlyst en minnesceremoni för Chow på fredagen. Dödsfallet är det första i anknytning till de fem månader långa protesterna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons