Annons

Otäck skada och misstänkt offside i toppmötet

En misstänkt offside i samband med Djurgårdens kvittering och en möjlig allvarlig skada på Malmös Arnor Traustason.
Det stod i fokus efter det oavgjorda toppmötet på Tele2 arena.
Fotboll • Publicerad 14 juli 2019
Malmö ansåg att Jesper Karlströms 1–1-mål borde ha dömts bort för offside.
Malmö ansåg att Jesper Karlströms 1–1-mål borde ha dömts bort för offside.Foto: Magnus Andersson/TT

Inför det allsvenska toppmötet på Tele2 arena handlade mycket om huruvida Malmö skulle klara av att springa ifrån i toppen eller om Djurgården skulle kunna minska avståndet till serieledaren.

Efter den oavgjorda matchen kom i stället mycket att handla om en misstänkt offside som föranledde Djurgårdens kvittering – och framför allt om en eventuellt allvarlig skada på Malmös Arnor Traustason.

Annons

Med drygt fem minuter kvar av första halvlek gick Traustason hårt på boll men fick en hård stämpling av Haris Radetinac. Traustason blev liggandes i plågor och fick följaktligen bäras ut på bår.

Hoppas på konsekvenser

Malmös tränare Uwe Rösler var inte nöjd efteråt.

– Jag hoppas att det får konsekvenser. Han kommer vara borta en lång, lång tid. Jag såg det på repris och det är inget vi vill se i fotboll, säger Rösler.

Tysken sade på presskonferensen att det inte var bekräftat, men att det kunde röra sig om ett benbrott. Malmös fysioterapeut Jörgen Robertsson meddelade att Traustason ska röntgas och undersökas vidare. Mer om skadans art kunde han inte uttala sig om utan hänvisade till vidare undersökningar.

Malmös lagkapten Markus Rosenberg ansåg att Radetinac borde ha visats ut i samband med situationen.

– Det är konstigt att han (domaren) inte ser det för han är så pass nära. Det smäller rätt rejält. Man hör verkligen vilken smäll det blir, säger han.

"Finns inte i min värld"

Haris Radetinac:

– Jag har själv haft två korsbandsskador. Jag skulle aldrig göra så att någon blir borta länge från fotbollen. Det finns inte i min värld. Det är en olycklig situation och jag har sagt flera gånger att det inte var meningen, och jag hoppas att han vet det också.

Och sedan var det ju den andra situationen. I matchminut 68, vid ställningen 1–0 till Malmö, damp bollen ner framför Jesper Karlström som sköt in kvitteringen. Men var det offside på Mohamed Buya Turay i sekvensen före?

Malmölägret tyckte åtminstone det.

Annons

– Överlag är det en jämn match och det är inte orättvist att det blir 1–1. Men samtidigt skulle det vara rött och deras mål var offside. Det blir jäkligt surt att det ska avgöras på det sättet, säger Rosenberg.

Innan dess hade Guillermo Molins gett gästerna ledningen i den 53:e minuten efter att ha ersatt Markus Rosenberg som byttes ut med en låsning i ryggen. Ett inspel från Anders Christiansen studsade fram till en framstormande Molins som enkelt kunde rulla in 1–0 efter att bara ha varit på planen i tre minuter.

"Jämn match"

Molins och Karlström blev matchens enda målskyttar och toppmötet slutade 1–1.

– Sett över hela matchen var vi det bättre laget. Klart de har bollen i perioder, de har många duktiga spelare så det får man ju ta. Jag tycker inte att de skapade några chanser egentligen, säger Karlström och fortsätter:

– Men när man ligger under är det på något sätt skönt att få med sig en poäng i alla fall. Förlust hade varit jäkligt surt, säger han.

Malmö toppar fortsatt allsvenskan på 35 poäng, fyra före tvåan AIK och sex poäng före Djurgården som har en match mindre spelad.

Anton Johansson/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons