Annons

Dansk IS-terrorist gripen i Turkiet

Danmark/Turkiet • Publicerad 12 januari 2020
En dansk som har anslutit sig till terrorrörelsen IS i Syrien har gripits i Turkiet. På propagandabilden från terrorrörelsen syns IS-medlemmar. Arkivbild.
En dansk som har anslutit sig till terrorrörelsen IS i Syrien har gripits i Turkiet. På propagandabilden från terrorrörelsen syns IS-medlemmar. Arkivbild.Foto: Uncredited/AP

En 31-årig dansk man har gripits i Turkiet. Mannen har anslutit sig till terrorrörelsen IS i Syrien och är misstänkt för brott mot terrorlagstiftningen i Danmark.

– Jag kan bekräfta att han är frihetsberövad i Turkiet. Jag har kontaktat den danska ambassaden för att få tala med honom. Det är det enda jag vet nu, säger 31-åringens advokat Mette Grith Stage till tidningen Berlingske.

Annons

Hon vet inte när eller om mannen kan lämnas ut till Danmark.

Mannen greps den 9 januari i närheten av gränsen till Syrien, enligt turkiska medier.

Sommaren 2014 lade han ut bilder på Facebook av sig själv i Syrien. På bilderna fanns även blodiga kroppar och avhuggna huvuden.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons