Annons

Damberg hörs om sprängningar nästa vecka

Politik • Publicerad 6 februari 2020
Inrikesminister Mikael Damberg (S) och rikspolischef Anders Thornberg vid invigningen av polisutbildningens nya lokaler i Malmö i september.
Inrikesminister Mikael Damberg (S) och rikspolischef Anders Thornberg vid invigningen av polisutbildningens nya lokaler i Malmö i september.Foto: Johan Nilsson/TT

Inrikesminister Mikael Damberg (S) och rikspolischefen Anders Thornberg ska på torsdag nästa vecka höras av riksdagens justitieutskott med anledning av alla bombdåd och sprängningar, uppger Moderaternas presstjänst för TT.

Utskottet ställde sig enigt bakom kravet, som ursprungligen kom från Moderaterna.

Annons

– Jag förväntar mig att inrikesministern redovisar en konkret och tidssatt handlingsplan för att stoppa de sprängningar som plågar Sverige, sade M:s rättspolitiske talesperson Johan Forssell till Dagens Nyheter i samband med att ministern och Thornberg kallades.

Damberg svarade skriftligt att han såg fram mot att redogöra för det "intensiva arbete som pågår för att ännu fler skyldiga ska gripas och lagföras så att utvecklingen vänder".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons