Annons

Cyklon piskar nordvästra Australien

Australien • Publicerad 8 februari 2020
Oväder drar regelbundet in över Western Australia från Indiska oceanen. Satellitbild från ett tidigare tillfälle.
Oväder drar regelbundet in över Western Australia från Indiska oceanen. Satellitbild från ett tidigare tillfälle.Foto: Nasa/AP/TT

Efter månader av höga temperaturer och flera värmerekord kommer nya vädervarningar i Australien. Den här gången är det den tropiska cyklonen Damien som piskar landets nordvästra kust.

Invånare i regionen Pilbara i delstaten Western Australia drabbas av "väldigt förödande vindar" och "mycket kraftigt regn", rapporterar Australiens meteorologiska myndighet BOM.

Annons

Området är glest befolkat, men innehåller viktiga mineralfyndigheter och flera av landets största hamnar. En hel del av verksamheten i regionen stängdes inför ovädrets ankomst.

Samtidigt förblir brandfaran hög på flera håll i den vidsträckta delstaten, som är Australiens största och täcker en yta motsvarande sex Sverige. Trots ett intensivt regnande både i delar av Western Australia och på andra håll i landet rasar många terrängbränder vidare i sedan tidigare extremt torra marker.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons