Annons

Corbyn utmanar: Ny brexitomröstning

Brexit • Publicerad 9 juli 2019
Labourledaren Jeremy Corbyn – här under EU-valet i maj – utmanar nu näste Toryledare att våga utlysa en ny folkomröstning om EU-medlemskap.
Labourledaren Jeremy Corbyn – här under EU-valet i maj – utmanar nu näste Toryledare att våga utlysa en ny folkomröstning om EU-medlemskap.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Den som tar över efter Theresa May måste låta väljarna ta ställning till brexitplanen i en ny folkomröstning. Det skriver den brittiske oppositionsledaren Jeremy Corbyn i ett brev till sina partimedlemmar.

"Vem som än blir ny premiärminister bör ha självförtroende nog att ställa sitt avtal, eller icke-avtal, inför folket i en allmän omröstning", skriver Corbyn.

"Jag vill klargöra att Labour då kommer att kampanja för att bli kvar (i EU) vare sig det blir mot ett avtalslöst (brexit) eller ett Toryavtal som inte skyddar ekonomin och jobben", skriver Labourledaren.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons