Annons

Chelsea får köpa spelare i januari

Fotboll • Publicerad 6 december 2019
Chelsea får värva spelare i januari efter att Cas förkortat klubbens transferförbud. Arkivbild.
Chelsea får värva spelare i januari efter att Cas förkortat klubbens transferförbud. Arkivbild.Foto: Alastair Grant/AP/TT

Premier League-klubben Chelsea får rätt i sin överklagan och kan därmed fritt värva spelare när transferfönstret öppnar i januari. Detta efter att idrottens skiljedomstol Cas valt att halvera det transferförbud som tidigare utdömdes av internationella fotbollsförbundet (Fifa).

Fifas förbud gällde över två transferfönster – det ena ägde rum i somras – och var en följd av att Chelsea brutit mot regler kring värvningar av minderåriga spelare. Cas håller med om att Chelsea brutit mot reglerna, men bara i en tredjedel av fallen som Fifa har gjort gällande. Dessutom har graden av regelöverträdelser varit lägre än enligt Fifas bedömning, skriver Cas.

Det tidigare bötesbeloppet halveras också, till 300 000 schweizerfranc (knappt 2,9 miljoner kronor).

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons