Annons

Buss störtade från bro i Ryssland – 19 döda

Minst 19 personer har omkommit i en allvarlig bussolycka i sydöstra Sibirien.
Bussen störtade från en bro och landade på taket på en istäckt flod.
Ryssland • Publicerad 1 december 2019
En stor räddningsinsats på olycksplatsen. Bilden har distribuerats av ryska myndigheter.
En stor räddningsinsats på olycksplatsen. Bilden har distribuerats av ryska myndigheter.Foto: Russia Emergency Situations Ministry press service via AP/TT
Bussen landade på taket på isen på floden Kuenga.
Bussen landade på taket på isen på floden Kuenga.Foto: dtp38rus via AP/TT

Bussen störtade från en bro ned på floden Kuenga, i regionen Zabajkalskij, vid klockan halv åtta på morgonen svensk tid. Fordonet vände i luften, landade på taket och dess övre del krossades mot isen, som höll för dess tyngd.

Ett av bussens däck hade punkterats, vilket ledde till att fordonet sladdade av vägen.

Annons

Bland de 19 döda finns åtminstone två små barn. Ett 20-tal personer har skador av olika grad och åtminstone en man får intensivvård, rapporterar den ryska nyhetsbyrån Interfax. Enligt preliminära uppgifter befann sig totalt 43 personer ombord på bussen vid olyckan.

Bussen var på väg från staden Sretensk till regionens huvudstad Tjita, enligt ryska medier. Området ligger i Transbajkalområdet, öster om Bajkalsjön, med gräns mot Mongoliet och Kina. Det är 490 mil öster om huvudstaden Moskva.

Rysslands federala utredningskommitté, som granskar allvarliga händelser, meddelar att en brottsutredning kring möjliga brott mot trafiksäkerhetsregler har inletts.

Trafikolyckor är relativt vanliga i Ryssland. Antalet döda har dock minskat under de senaste åren, till omkring 20 000 per år.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons