Annons

Brottsoffer har fortfarande skadestånd att hämta

Brott • Publicerad 6 april 2019
Blommor på trappan vid Sergels torg med anledning av årsdagen av terrordådet den 7 april 2017 på Drottninggatan i Stockholm. Arkivbild.
Blommor på trappan vid Sergels torg med anledning av årsdagen av terrordådet den 7 april 2017 på Drottninggatan i Stockholm. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Hittills har 30 av 136 berättigade personer inte ansökt om skadestånd för terrorattentatet i Stockholm 2017. Brottsoffermyndigheten efterlyser de offer som ännu inte hört av sig efter det att tingsrättens dom slogs fast.

– Det kan ju vara så att de fått ut pengar på sina egna försäkringar, men det är bra att höra av sig till oss eftersom de kan ha rätt till mer pengar, säger Ingela Ackemo, jurist vid Brottsoffermyndighetens brottsskadeenhet, till

Annons

Totalt hade 138 målsägande skadeståndsanspråk efter dådet på Drottninggatan i april 2017. Två fick avslag av tingsrätten eftersom att de ansågs vara vittnen snarare än brottsoffer.

Offren har sammanlagt rätt till drygt en halv miljon kronor. Ytterligare 25 målsäganden har inte kunnat identifieras; många av dem tros ha varit turister.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons