Annons

Brittiska tv-kanaler vill utmana Netflix

Tv • Publicerad 7 november 2019
BBC och ITV lanserar nu officiellt strömningstjänsten Britbox. Arkivbild.
BBC och ITV lanserar nu officiellt strömningstjänsten Britbox. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Brittiska tv-kanalerna BBC och ITV startar en gemensam strömningstjänst, kallad Britbox. Tjänsten finns redan tillgänglig i USA och Kanada och ska utmana jättar som Netflix och Amazon.

Tv-serier som "Downton abbey", "Miss Marple" och "Love island" kommer att finnas på Britbox tillsammans med alla 627 avsnitt av långköraren "Doctor Who", som hade premiär 1963 och klassiker som "Fawlty Towers" och "Brideshead revisited".

Annons

Nästa år kommer även brittiska Channel Four och Channel Five att lägga ut sina program på tjänsten. Enligt ITV-chefen Carolyn McCall ska man se tjänsten som ett komplement till de stora amerikanska strömningssajterna, men med mer fokus på brittiskt innehåll.

Än så länge kan varken britter eller svenskar skaffa tjänsten, men den lanseras i Storbritannien i slutet av året. När det blir möjligt för tittare i andra europeiska länder är ännu oklart.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons