Annons

Brittiska regeringen vädjar via tv-spel

Spel • Publicerad 5 april 2020
"Candy crush" är ett av spelen som används för att hjälpa den brittiska regeringen att uppmana folk att stanna hemma. Arkivbild.
"Candy crush" är ett av spelen som används för att hjälpa den brittiska regeringen att uppmana folk att stanna hemma. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP/TT

Den brittiska regeringen har ett nytt verktyg för att förmå sin befolkning att stanna hemma för att hindra spridningen av coronaviruset: tv-spel.

Enligt kulturdepartementet ägnar sig cirka 37 miljoner britter åt att spela spel, och det finns drygt 2 000 spelutvecklare i regionen.

Annons

The Guardian rapporterar att budskapet "Stanna hemma, rädda liv" har börjat dyka upp i spel som "Dirt rally 2.0" och "Sniper elite 4" samt i det populära mobilspelet "Candy crush".

– Vi insåg att tekniken i våra spel kan användas till att hjälpa till i kommunikationsarbetet i kampen mot coronaviruset, säger Toby Evan-Jones på "Dirt rally"-utvecklaren Codemasters.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons