Annons

Brittiska recessionsspöket avvärjt

Ekonomi • Publicerad 11 november 2019
Storbritanniens ekonomiska tillväxt är den lägsta på nästan tio år men landet har i alla fall inte gått in i recession – ännu. Arkivbild.
Storbritanniens ekonomiska tillväxt är den lägsta på nästan tio år men landet har i alla fall inte gått in i recession – ännu. Arkivbild.Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

Storbritanniens ekonomiska tillväxt är den lägsta på nästan tio år men landet har i alla fall inte gått in i recession – ännu. Det står klart efter att nya BNP-siffror presenterats. För perioden juli–september redovisas en tillväxt med 0,3 procent efter att under andra kvartalet i stället legat på en avmattning med 0,2 procent. Den tekniska definitionen av en recession är annars avmattning två kvartal i rad.

På årsbasis var dock tillväxten blott 1,0 procent, lägre än analytikernas förväntningar och den lägsta sedan början av 2010 som en konsekvens av brexit-oro kombinerat med global konjunkturavmattning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons