Annons

British Airways-ägaren går bättre än väntat

Den brittiska flygplanskoncernen IAG, som bland annat äger British Airways, redovisar en rörelsevinst på 960 miljoner euro för årets andra kvartal. Det var bättre än väntat.
Ekonomi • Publicerad 2 augusti 2019
British Airways-ägaren IAG går bättre än väntat. Arkivbild
British Airways-ägaren IAG går bättre än väntat. ArkivbildFoto: Frank Augstein AP/TT

Analytiker hade i snitt räknat med en vinst på 914 miljoner euro, enligt en enkät gjord av bolaget.

Aktien lyfter med drygt 3 procent på Londonbörsen efter rapporten.

Annons

Resultatet stärks av ett försäljningslyft på 1 procent, och att kostnaderna per passagerare var lägre än väntat.

I delårsrapporten uppger IAG dessutom att man räknar med att försäljningen per passagerare, justerat för valutaeffekter, ska förbättras under återstoden av året.

Enligt IAG-chefen Willie Walsh syns inga spår av någon ökad brexit-oro inför i bokningsläget. Han tillägger att han tror brexit kommer slå mot brittisk ekonomi, men att det inte kommer medföra några problem med tillstånd och regleringar av flygindustrin.

Walsh tillägger i en intervju med den brittiska tv-kanalen BBC att han hoppas kunna göra upp med British Airways-piloternas fackförbund Balpa för att undvika den strejk som piloterna flaggade för i juli.

IAG, som tidigare i år drog sig tillbaka från ett försök att köpa det norska lågprisflygbolaget Norwegian, har förgäves försökt få ett domstolsförbud mot strejken.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons