Annons

Brand i vinylfabrik hotar skivproduktion

Musik • Publicerad 7 februari 2020
En brand i en vinylfabrik som tillverkar testskivor kan få konsekvenser för den globala skivproduktionen. Arkivbild.
En brand i en vinylfabrik som tillverkar testskivor kan få konsekvenser för den globala skivproduktionen. Arkivbild.Foto: Petr David Josek/AP/TT

Torkan i Kalifornien och de resulterande bränderna i den amerikanska delstaten har skördat ännu ett offer, denna gång i form av företaget Apollo Masters fabrik som totalförstördes på torsdagen, skriver Pitchfork.

"Vi är i nuläget osäkra på vår framtid. De goda nyheterna är att alla våra anställda är oskadda", skriver företaget på sin hemsida.

Annons

Eldsvådan och förödelsen kan komma att påverka den globala vinylproduktionen negativt, då Apollo Masters var en av enbart två fabriker som tillverkar acetat, eller testskivor, som trycks i ett första led i skivproduktionen.

Om testskivan bedöms vara av tillräckligt god kvalitet ljudmässigt kan sedan massproduktion av vinylskivor inledas.

"Katastrof för vinylindustrin. Det kommer att råda brist på testskivor och fabriker kommer möjligtvis behöva stänga eller minska produktion ett tag framöver", skriver den Torontobaserade vinylproducenten Duplication på Twitter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons