Annons

Stabil Nordqvist vidare – men måste putta bättre

Till den absoluta toppen är det en bra bit – men Anna Nordqvist tror på goda chanser att avancera i British Open.
Det hänger på puttningen.
Golf • Publicerad 2 augusti 2019
Anna Nordqvist slår ut på det femte hålet under andra dagen av British Open.
Anna Nordqvist slår ut på det femte hålet under andra dagen av British Open.Foto: Steven Paston/AP

Nordqvist, Caroline Hedwall och Linnea Ström. Det är de svenska golfarna att hålla koll på i helgen. Övriga åtta som kom till start hamnade på fel sida när kvalgränsen drogs.

Nordqvists inledande 71 slag kapades med ett efter 36 spelade hål. Med lika många kvar på The Marquess' Course i Woburn ligger hon på minus tre och som delad 23:a, nio slag bakom Ashleigh Buhai, sydafrikanskan som spelat som i trans.

Annons

Ett vassare och känsligare spel på greenerna och den dubbla majorvinnaren från Eskilstuna hade ytterligare skurit ned antalet slag.

Det hade gett kontakt uppåt. Nu är avståndet till bland andra tvåan Hinako Shibuno sex slag. På nära håll kunde Nordqvist se den mest markanta skillnaden mellan henne och japanskan på resultattavlan.

De gick i samma boll.

Shibunos puttar hittade hålet betydligt oftare.

"Hade läge på läge"

– Man ser hur de går i och så har man det lite kämpigt själv. Jag hade läge på läge men missade dem, säger Nordqvist.

Och vad gör man då om man heter Anna Nordqvist? Kort efter att hon skrivit på scorekortet gick hon bestämt och raka vägen till puttningsgreenen, plockade fram några bollar ur bagen och började träna.

Säkerligen väntade några slag med drivern på rangen också.

Det sista utslaget kostade henne ett slag. Nordqvist bommade 18:e hålets fairway, hamnade bakom ett träd och fick rädda sig ut. För att få par var hon var tvungen att sänka en femmetersputt, men det var inte en dag för sådana.

Attackera i helgen

Minus tre med en puttning som var långt från optimal skvallrar om att mycket annat stämde. Det mesta, faktiskt.

– Jag tycker att jag skapar lägen hela tiden. Spelet är stabilt. Bollträffen är bra. Det känns som om det är nära, men jag behöver putta lite bättre för att det ska gå.

Annons

TT: Hur ser du på fortsättningen?

– Det känns skönt att inte stressa för att klara cutten. Kan jag komma in i ett flyt och sätta lite fler puttar blir det så mycket lättare. Det ska bli kul att spela i helgen, gå ut och attackera och förhoppningsvis putta till mig några bra resultat.

– Sedan får vi se hur långt det räcker, säger Nordqvist.

Hedwall vidare

Ett slag bakom henne imponerade Caroline Hedwall (74–68) med en runda på minus fyra slag. Linnea Ström, som gick i den sista bollen, hade en sämre dag och ligger delad 48:a på par (70–74) inför de sista två dagarna.

I övrigt gick det emot. Lynn Carlsson (72–74), Lina Boqvist (75–71) hamnade precis på fel sida om kvalgränsen, båda på plus två slag. Jenny Haglund (75–75), Madelene Sagström (78–73), Camilla Lennarth (75–77) och amatörerna Frida Kinhult (77–76) och Ingrid Lindblad (74–80) har också gjort sitt, liksom Pernilla Lindberg. Hennes blytunga öppning följdes upp med en marginellt bättre andrarunda. Med plus 10 (78–76) hade hon bara ett fåtal spelare bakom sig.

En var Laura Davies. Men en av damgolfens största genom tiderna fick ständiga applåder av hemmapubliken.

Och det förtjänar man väl i 39:e raka starten i British Open.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons