Annons

Botkyrka skärper rutinerna efter övergrepp

Sedan en barnskötare i Botkyrka utanför Stockholm häktats misstänkt för övergrepp mot barn skärper kommunen rutinerna. Kommunen vill på så sätt lugna oroliga föräldrar.
Brott • Publicerad 8 februari 2020
Botkyrka kommun skärper rutinerna för förskolepersonal sedan en barnskötare häktats för bland annat grovt sexuellt övergrepp mot barn. Arkivbild.
Botkyrka kommun skärper rutinerna för förskolepersonal sedan en barnskötare häktats för bland annat grovt sexuellt övergrepp mot barn. Arkivbild.Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB-TT

– Det är viktigt att oroliga föräldrar förstår att vi fortsätter ta det här på största allvar, säger Sara Dahl, barnomsorgschef i Botkyrka kommun, till SVT Stockholm.

I ett utskick till föräldrar som har barn i Botkyrkas förskolor berättar kommunen att nya rutiner för personal införs. En barnskötare, som arbetat på en förskola i kommunen, har häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt barnpornografibrott, kränkande fotografering och ett fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Annons

Enligt de nya rutinerna ska personalen på förskolorna ha sina privata mobiltelefoner inlåsta under arbetstid och minst två pedagoger ska alltid vara närvarande när förskolor öppnas och stängs. Dessutom ska det vara full insyn till rummen där barn vilar och där blöjor byts.

Enligt Sara Dahl har kommunen skärpt sitt arbete kring rekrytering av förskolepersonal de senaste åren, men nu ska även den processen ses över för att avgöra om förbättringar behöver göras.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons