Annons

Ericsson tyngde Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen inledde handelsveckan med att backa något, men kurserna hämtade sig och det breda OMXS-indexet stängde oförändrat. Även på de ledande Europabörserna var rörelserna små.
Börs • Publicerad 15 april 2019
Stockholmsbörsens OMXS-index stängde oförändrat från fredagen. Arkivbild.
Stockholmsbörsens OMXS-index stängde oförändrat från fredagen. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Ericssons B-aktie tyngde med ett kursfall på 1,2 procent – trots att analytiker på investeringsbanken Goldman Sachs höjt sitt riktpris på telekomtillverkaren inför onsdagens delårsrapport. Riktpriset höjdes samtidigt som kinesisk affärspress enligt nyhetsbyrån Reuters rapporterat att myndigheter i Kina har inlett en utredning av Ericssons licensieringsverksamhet.

Gruvkoncernen Lundin Minings aktie lyfte 4,0 procent sedan bolaget gjort upp om att köpa en guld- och koppargruva i Brasilien för 7,4 miljarder kronor.

Annons

Clas Ohlsons aktie steg 0,7 procent sedan butikskedjan redovisat en försäljningsökning till 605 miljoner kronor för mars månad, upp 4 procent jämfört med samma månad i fjol. Drygt 5 procent av försäljningen kom från nätbutiken.

Ståltillverkaren SSAB:s B-aktie tappade 1,0 procent sedan analytiker på SEB sänkt såväl riktpris som rekommendation.

Börshumöret i omvärlden var i övrigt relativt gott sedan USA:s finansminister Steven Mnuchin uttalat sig positivt om handelssamtalen med Kina. Starka kinesiska exportsiffror välkomnades också av många investerare.

Men rörelserna på de stora Europabörserna var måttliga. DAX-index i Frankfurt steg 0,2 procent och CAC40-index i Paris gick upp 0,1 procent. Londonbörsens FTSE-index stängde oförändrat.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons