Annons

"Bonde"-Jimmy om kritiken: "Jätteorolig"

Brevskrivaren Isabelle Almberg valde att självmant lämna Jimmy Olofsson i veckans avsnitt av "Bonde söker fru". Detta efter att hon kritiserat köttbonden för att han bara pratar om sitt eget liv.
Tv • Publicerad 13 november 2019
Jimmy Olofsson berättar att han är rädd för att misslyckas med en relation i veckans "Bonde söker fru". Arkivbild.
Jimmy Olofsson berättar att han är rädd för att misslyckas med en relation i veckans "Bonde söker fru". Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Både Isabelle Almberg och Emelie Åström har tidigare uttryckt att Jimmy Olofsson ställer för få frågor till sina brevskrivare. I veckans avsnitt väljer Isabelle Almberg att ta upp frågan igen, för att sedan lämna programmet.

– Det är otroligt tungt att få befogad kritik. Det är inte första gången jag hör det. När man har två barn, och man har haft en misslyckad relation är man så rädd för att misslyckas igen. Man vill vara så trygg som möjligt innan man går in i någonting, säger Jimmy Olofsson i programmet.

Sårad förut

Annons

Innan Isabelle Almberg lämnar uppmanar hon honom att visa mer känslor för de andra tjejerna.

– De får ingen bekräftelse, det är skitviktigt om man vill skapa någonting med någon, säger hon.

För programledaren Linda Lindorff berättar Jimmy Olofsson att han har blivit sårad förut, och är rädd för att det ska hända igen.

– Jag har inte varit riktigt kär sedan jag var med mamman till mina barn. Jag såg bara en färdigutstakad väg. Man hade hittat någon man älskade och man fick två underbara barn, säger han och fortsätter:

– Helt plötsligt fanns det ingen väg att följa längre, allt rasade.

"Klart det påverkar"

Till de kvarvarande brevskrivarna säger köttbonden att han "är jätteorolig" för att de också ska uppfatta honom negativt, och berättar att han har dålig självkänsla när det kommer till dejtning.

– Klart att det påverkar när sidor hos Jimmy kommer upp som man inte visste om och som han själv inte visste att han behöver jobba på, men jag tycker att det gör att man får en större förståelse för honom som person, säger brevskrivaren Jonna Dahlin.

I veckans avsnitt väljer mjölkbonden Alexander Andersson bort Sandra Johansson, som blev förvånad över beslutet.

– Men han ska finna sin kärlek och jag var inte rätt för honom, säger hon.

I nästa veckas avsnitt väntar fler val och mjölkbonden Pelle Hansson Edh oroar sig för hur det ska gå.

– Det finns en som kan bli väldigt sårad, säger han.

Sofia Sundström/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons