Annons

Bolund KU-anmäls för Swedbank-uttalande

Ekonomi • Publicerad 13 december 2019
Miljöpartiets språkrör Per Bolund (MP) KU-anmäls av den moderate riksdagsledamoten Mattias Karlsson. Arkivbild.´
Miljöpartiets språkrör Per Bolund (MP) KU-anmäls av den moderate riksdagsledamoten Mattias Karlsson. Arkivbild.´Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den moderate riksdagsledamoten Mattias Karlsson anmäler finansmarknadsminister Per Bolund (MP) till Konstitutionsutskottet (KU) för uttalanden ministern gjort angående Swedbank, rapporterar Dagens industri.

Mattias Karlsson vill att KU ska granska om Per Bolund med sina uttalanden röjt sekretessbelagd information och om han gjort sig skyldig till obehörigt röjande av insiderinformation och otillbörlig marknadspåverkan.

Annons

Per Bolund uttalade sig kring sannolikheten att Swedbank drabbas av de hårdaste sanktionerna i USA efter penningtvättsskandalen i Baltikum och uttryckte bland annat att man inte ska vara för orolig för att det blir så.

Mattias Karlsson anser bland annat att en minister inte ska uttala sig i en sådan fråga och att det antydde att Bolund hade information som inte var tidigare känd för marknaden.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons