Annons

Bobbi Kristina Browns expojkvän död

Nick Gordon, tidigare pojkvän till Whitney Houstons dotter Bobbi Kristina Brown, är död. Han blev 30 år.
Gordon har tidigare anklagats av Browns familj för att ha orsakat dotterns död.
Publicerad 2 januari 2020
Bobbi Kristina Brown och Nick Gordon 2012. Arkivbild.
Bobbi Kristina Brown och Nick Gordon 2012. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Beskedet kommer från Gordons advokat Joe Habachy, som dock inte uppger någon dödsorsak.

– Det har verkligen varit hjärtskärande att bevittna hur drogmissbruk har orsakat total ödeläggelse i en grupp unga vänner, som alla var älskade och hade enorm potential, säger han till AFP.

Annons

Bobbi Kristina Brown hittades livlös i ett badkar sitt hem i januari 2015. Hon försattes i koma och avled i juni samma år.

"Giftig cocktail"

Dotterns öde blev en tragisk upprepning av omständigheterna kring Whitney Houstons död 2012 på ett hotell i Beverly Hills.

Polisutredningen kunde inte slå fast om Brown omkommit genom en olyckshändelse eller genom en avsiktlig handling. Men Browns familj pekade ut Nick Gordon. Enligt en stämningsansökan gav han henne en "giftig cocktail" av droger och tryckte ner hennes huvud under vattnet i badet.

Dömdes till skadestånd

I ett civilrättsligt mål 2016 befanns Gordon "juridiskt ansvarig" och han dömdes att betala motsvarande 333 miljoner kronor i skadestånd.

– Trots de otroliga prövningar som Nick ställdes inför under de senaste åren kan jag ärligt säga att han arbetade hårt för att hålla upp huvudet och hålla sig ren, säger advokaten.

Bobbi Kristina Brown var enda barnet till artisterna Whitney Houston och Bobby Brown, som var gifta fram till 2007. Nick Gordon togs om hand av Houston när han var i 12-årsåldern. Han växte upp i familjen som storebror till Bobbi Kristina Brown, men blev aldrig formellt adopterad.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons