Blytungt för Varberg – föll i tredje raka

Tre raka förluster.
Serieledaren Varberg är i gungning.
Fotboll • Publicerad 3 augusti 2019
Joakim Lindner (grönt) och hans Varberg föll tungt borta mot Degerfors – serieledarens tredje raka förlust.Foto: Tommy Pedersen/TT

Varberg har varit ligans stora utropstecken och gick som tåget i våras, men har sedan tappat fart. Förlusten borta mot Degerfors var den tredje i rad.

Redan efter 31 sekunder (!) släppte Västkustlaget in 0–1 efter att backen Jesper Modig misslyckats med en rensning som satte Erik Björndahl i ett friläge. Degerfors skyttekung gjorda inga misstag och chippade vackert in bollen bakom August Strömberg i bortamålet.

Sju minuter senare utökade anfallaren till 2–0 och i 26:e minuten kom också 3–0 genom Oliver Ekroth. Först i den 87:e minuten kunde inbytte Keanin Ayer snygga till siffrorna till 1–3.

– Vi hade vår bästa träningsvecka på hela året så då var det överraskande att vi kollapsade de första 35 minuterna. Vi ger bort matchen med tre enkla mål. Varsågod Degerfors, här får ni poängen, säger Varbergs tränare Joakim Persson till Hallands Nyheter och fortsätter:

– Vi glömde totalt bort allt vad löpmeter och duellspel heter. Vi försvarar oss inte med hela laget och det ser märkligt ut. Det har man inte råd, framför allt på bortaplan mot Degerfors.

Trots förlusten toppar Varberg fortfarande serien, en poäng före Mjällby.

Samtidigt slog Brage Brommapojkarna med 2–1 på bortaplan och behöll sin tredje plats.

Även Jönköpings Södra fick jubla på bortamark, 2–0 mot Dalkurd.