Annons

Blohm: "Vi slutar tro på oss själva"

Det gyllene läget för en VM-semifinal fanns där.
Då kom aldrig den svenska andraväxeln i gång efter paus.
Handboll • Publicerad 11 december 2019
Mittsexan Linn Blohm var med sina sju fullträffar målbäst för Sverige mot Montenegro, men svenskorna förlorade och missade VM-semifinalen.
Mittsexan Linn Blohm var med sina sju fullträffar målbäst för Sverige mot Montenegro, men svenskorna förlorade och missade VM-semifinalen.Foto: Janerik Henriksson/TT

Djupt besviken mötte Linn Blohm och de andra svenska landslagsspelarna journalisterna i VM:s huvudarena Park Dome i Kumamoto.

Förlusten mot Montenegro satte stopp för de svenska drömmarna om en VM-medalj.

"Värda en semifinal"

Annons

– Jag tycker att vi var värda en semifinal om man tittar på hela mästerskapet, säger Blohm.

Hon har varit en gigant på VM-linjen för Sverige och lagets genomgående bästa utespelare – oavsett bedömningskategori. Tillsammans med Anna Lagerquist har 27-åringen styrt det svenska försvaret och offensivt har Blohm öst in mål.

Med sina 36 mål på åtta matcher är hon Sveriges främsta målskytt och avslutningsstatistiken ligger på skyhöga 86 procent. Endast Serbiens mittsexa Sladana Pop-Laciz är bättre (92 procent).

Mot Montenegro var Blohm skarpast framåt i Sverige med sju mål på åtta avslut, men det var inte mycket till tröst när semifinalen rök all världens väg.

– Vi visste att vi kunde avgöra själva och att det räckte med att bara vinna matchen. Jag vet inte om det är så att vi slutar att tro på oss själva i andra halvlek, säger Blohm och fortsätter:

– Jag vet att vi brukar prestera som bäst i slutet av matcherna. I dag gjorde vi inte det. I dag kom vi inte till. Jag är sjukt besviken.

"Inte råd"

TT: Kommer ni in i deras långsamma tempo i andra halvlek?

– Ja, det kanske vi gör. Men då borde vi ha stått bättre i försvar och fått springa mer med dem. I första halvlek hade vi bättre möjligheter till att springa mer och göra mer kontringsmål, än vad vi gjorde.

Sverige hade chanser till att äta ikapp Montenegros tremålsledning i slutfasen av matchen, men det kostar på att bränna bland annat tre straffar.

– I jämna matcher har man inte råd att göra det, säger Linn Blohm.

Daniel Kihlström/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons