Annons

Biles skrev historia – först på 67 år

Gymnastik • Publicerad 12 augusti 2019
Simone Biles, mitten, vann mångkampen i de amerikanska mästerskapen i Kansas City. Tvåa blev Sunisa Lee, vänster, och trea Grace McCallum, höger.
Simone Biles, mitten, vann mångkampen i de amerikanska mästerskapen i Kansas City. Tvåa blev Sunisa Lee, vänster, och trea Grace McCallum, höger.Foto: Charlie Riedel/AP/TT

Gymnastikstjärnan Simone Biles har blivit amerikansk mästare i mångkamp för sjätte gången. 22-åringen blev därmed första kvinna på 67 år, sedan Clara Schroth Lomady 1952, att vinna så många nationella titlar i disciplinen.

– Jag känner att det blir bättre och bättre för varje titel, säger Simone Biles, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Annons

I mästerskapstävlingen i Kansas City blev Biles, som tog fyra OS-guld varav ett i mångkamp i Rio de Janeiro för tre år sedan, även historisk som första kvinna att göra en dubbel handvoltskombination med trippelskruv under sitt fristående program.

– Jag är bara glad att jag landade den, säger Biles, som vann mångkampen före tvåan Sunisa Lee och trean Grace McCallum.

Simone Biles har även tagit 14 VM-guld och är en av storstjärnorna inför OS i Tokyo om ett knappt år.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons