Annons

Bilar av sand på Miami Beach

Kultur • Publicerad 3 december 2019
Besökare passerar den temporära installationen från artisten Leandro Erlich på Miami Beach.
Besökare passerar den temporära installationen från artisten Leandro Erlich på Miami Beach.Foto: EVA MARIE UZCATEGUI/AFP/TT

Fler än 60 bilar av sand pockar på uppmärksamhet på Miami Beach i Florida, USA, inför årets upplaga av Art Basel international festival.

Bilarna påminner om en trafikstockning och ser ut att sjunka ner i den världsberömda sanden, och har blivit ett populärt motiv för besökare med mobilkameror.

Annons

Verket har skapats av argentinske konstnären Leandro Erlich och är en reflektion över klimatkrisen. Det hyllas av Miami Beachs borgmästare Dan Gelber, som tycker att det fångar den motstridiga stadens natur – å ena sidan utsatt för klimatförändringar, å andra sidan beroende av turister, som ofta flyger dit.

– Att någon lyckas skapa en sammanflytning av dessa saker – miljön, urbaniseringen, ekologin – så att en person som går förbi kan se det och uppleva det och tänka på det på sitt eget sätt är något spektakulärt, säger Gelber.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons