Annons

Man häktad för mordförsök på busshållplats

Brott • Publicerad 11 november 2019
Polisens kriminaltekniker i arbete på den busshållplats där en kvinna överfölls natten mot söndag och fick livshotande skador. Arkivbild.
Polisens kriminaltekniker i arbete på den busshållplats där en kvinna överfölls natten mot söndag och fick livshotande skador. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den man som misstänks ligga bakom mordförsöket på en kvinna vid en busshållplats i Malmö natten mot söndag har häktats, rapporterar Sydsvenskan.

Enligt kammaråklagare Fredrik Jönsson erkänner den misstänkte mannen, som är i 20-årsåldern, brottet.

Annons

– Utan att gå in på vad han har sagt så kan jag säga att han har gått med på att han har utövat våld. Men det har inte framkommit något brottsmotiv, säger Jönsson till TT.

Polisen har även säkrat teknisk bevisning, bland annat i form av ett träföremål. Mannen ska ha använt föremålet mot kvinnan och polisen larmades av förbipasserande som blivit vittne till misshandeln.

På söndagen uppgav polisen att det inte fanns något som tydde på att mannen var bekant med kvinnan, eller hade någon annan koppling till henne sedan tidigare.

Kvinnan, som är i 25-årsåldern, fick livshotande skador och hennes tillstånd var på måndagsmorgonen oförändrat.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons