Annons

Befriade tigrar återhämtar sig i Polen

Polen • Publicerad 9 november 2019
En av de tigrar som hittades i en lastbil vid gränsen mellan Polen och Vitryssland. Tigrarna befinner sig nu i en djurpark där de håller på att återhämta sig.
En av de tigrar som hittades i en lastbil vid gränsen mellan Polen och Vitryssland. Tigrarna befinner sig nu i en djurpark där de håller på att återhämta sig.Foto: Wojtek Radwanski/AFP/TT

Flera tigrar som hittades utmärglade och uttorkade i en lastbil vid gränsen mellan Polen och Vitryssland håller sakta på att återhämta sig.

Sju av tigrarna, som nu hålls i ett zoo i Poznan, har fått vitaminer och har börjat äta. Men en anställd vid djurparken säger att djuren fortfarande är stressade och aggressiva.

Annons

Tigrarna äter för närvarande bara hälften av sin vanliga matranson. Enligt veterinärer måste mängden mat öka stegvis eftersom djuren varit helt utan mat under flera dagar.

Två andra tigrar hålls i en annan djurpark och är i bättre kondition.

Det var i slutet av oktober som tio tigrar hittades i en lastbil. De var då i mycket dåligt skick och en av tigrarna dog. Djuren hade transporterats från Italien och var på väg till ett zoo i den ryska delrepubliken Dagestan.

Två italienska lastbilschaufförer och en rysk man, som tros ha organiserat resan, misstänks för djurplågeri.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons