Bayern krossat – största förlusten på tio år

För tio år sedan förlorade Bayern München med 1–5 i Bundesliga. Under lördagen hände det igen.
Den tyska storklubben blev fullkomligt överkörd av Eintracht Frankfurt.
Fotboll • Publicerad 2 november 2019
Robert Lewandowski gjorde Bayern Münchens enda mål i förlustmatchen mot Frankfurt.Foto: Michael Probst/AP/TT

Förlustsiffrorna är Bayerns största sedan 2009, då laget förlorade mot Wolfsburg med samma siffror, och man är nu fyra poäng från tabellettan Borussia Mönchengladbach.

Mot Frankfurt började uppförsbacken redan efter nio minuter när mittbacken Jérome Boateng visades ut. Därefter såg Filip Kostic och Djibril Sow till att Frankfurt gick till halvtidsvila i ledning (2–1). I den andra halvleken körde hemmalaget sedan över Bayern München med ytterligare tre mål.

"Förtjänade att förlora

– Jag kan inte skylla på laget. I och med det röda kortet försvann alla våra planer. Vi låg under med 0–2 och hade stunder där vi dominerade bollinnehavet. Men efter 1–3 förtjänade vi att förlora, säger Bayerns tränare Niko Kovac enligt nyhetsbyrån Reuters.

Bayern Münchens förlust var däremot inte den enda av det större slaget. Emil Forsbergs Leipzig slog nämligen Robin Quaisons Mainz med hela 8–0. Men några poäng blev det inte för Forsberg, som tillbringade hela matchen på bänken.

Poäng blev det dock för Oscar Wendt som gjorde matchens första mål i Borussia Mönchengladbachs 2–1-seger borta mot Leverkusen.

Historiskt Berlinderby

I den tyska huvudstaden spelades ett historiskt derby när Union Berlin besegrade Hertha Berlin med 1–0. Det var första gången i Bundesligas historia som ett lag från det gamla Östberlin (Union Berlin) mötte ett lag från Västberlin.

Segerorganisatör blev Sebastian Polter på straff i matchminut 90. Tio minuter tidigare hade matchhjälten bytt av den svenske landslagsanfallaren Sebastian Andersson.