Annons

Bamse animeras på nytt i tre filmer

Film • Publicerad 8 april 2020
"Bamse och vulkanön" är den första av tre kommande animerade filmer om världens starkaste björn. Pressbild.
"Bamse och vulkanön" är den första av tre kommande animerade filmer om världens starkaste björn. Pressbild.Foto: Nordisk Film
Johan Glans ger röst åt Lille Skutt i den nya Bamsefilmen. Arkivbild.
Johan Glans ger röst åt Lille Skutt i den nya Bamsefilmen. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Batman, Spindelmannen och Stålmannen – alla har de fått nytt liv på vita duken. Och snart är det dags för ytterligare en serietidningshjälte att vara med om det som i branschen kallas för en reboot: Bamse, världens starkaste björn.

"Bamse och vulkanön", den första av tre kommande animerade filmer om den dunderhonungsätande björnen, beskrivs som den största enskilda satsningen på animationsfilm i Sverige och en nystart för filmerna om Bamse, Skalman, Lille Skutt och deras vänner.

Annons

För regin står Christian Ryltenius, och på skådespelarsidan är komikern Johan Glans klar för rollen som Lille Skutt.

"Jag vet inte riktigt varför de tycker att jag passar i rollen. Förmodligen är det på grund av min macho-image. Jag antar att Mikael Persbrandt var upptagen", säger Glans i ett pressmeddelande.

"Bamse och vulkanön" har biopremiär julen 2021.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons