Annons

Australien får tonvis med skräp i retur

Indonesien • Publicerad 9 juli 2019
Ett containerfartyg med 69 containrar skräp som skickades tillbaka från Filippinerna till Kanada i slutet av juni. Arkivbild.
Ett containerfartyg med 69 containrar skräp som skickades tillbaka från Filippinerna till Kanada i slutet av juni. Arkivbild.Foto: DARRYL DYCK/AP/TT

Indonesien kommer att skicka tillbaka mer än 210 ton sopor till Australien.

Åtta containrar som tagits i beslag i staden Surabaya skulle ha innehållt endast papper, men myndigheterna hittade även farligt material och hushållssopor som plastflaskor, använda blöjor, elavfall och burkar.

Annons

"Det här görs för att skydda allmänheten och den indonesiska miljön, speciellt i Östra Java, från farligt avfall", skriver tullmyndigheten i ett uttalande.

Asiatiska länder har de senaste åren börjat vägra ta hand om sopor från västvärlden, vilket har gjort att många länder har svårt att göra sig av med dem.

I förra veckan meddelade Indonesien att landet skickar tillbaka 49 containrar till flera länder, bland annat Tyskland, USA och Frankrike.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons