Annons

Åtta års fängelse för misshandlande pappa

Brott • Publicerad 10 februari 2020
Straffet har bestämts till det strängaste som går att döma ut, skriver Hässleholms tingsrätt i ett pressmeddelande. Arkivbild.
Straffet har bestämts till det strängaste som går att döma ut, skriver Hässleholms tingsrätt i ett pressmeddelande. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

En pappa i Skåne döms till åtta års fängelse för att ha misshandlat sin fru och sina äldsta barn och för att ha förbjudit dem att vistas utanför hemmet utanför skoltid. Straffet har bestämts till det strängaste som går att döma ut, skriver Hässleholms tingsrätt i ett pressmeddelande.

Frun och barnen tilldöms 115 000 kronor var i skadestånd.

Annons

En dotter i familjen har berättat att hon under många år tvingades spela handikappad för att pappan skulle få assistansersättning.

Döttrarna tvingades att bära slöja, långärmade tröjor och långa kjolar eller klänningar.

Mannen nekar till allt han anklagas för, men domstolen tar fasta på att det mamman och barnen berättat stöds av vittnen som funnits i familjens omgivning, bland annat skolpersonal.

Utredningen inleddes sedan två barn i familjen låtsades gå till skolan, men i stället gick till socialkontoret och anmälde sin pappa.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons